Teknolojimiz
Eklemeli Üretim, Lazer Sinterleme ve Endüstriyel 3 Boyutlu Baskılama ve Eklemeli İmalat – Avantajlar ve Çalışma İlkesi
Tasarıma dayalı üretim: 3 Boyutlu Baskılama ve Eklemeli İmalat Yöntemleri
Eklemeli Üretim, bir bileşeni malzemeleri biriktirerek katmanlar halinde oluşturmak için dijital 3D tasarım verilerinin kullanıldığı bir süreci ifade eder. “3 Boyutlu Baskılama ve Eklemeli İmalat” ifadesi, Eklemeli Üretim ile aynı anlamda giderek daha çok kullanılmaktadır. Ancak, Eklemeli Üretim geleneksel malzeme çıkarma yöntemlerinden net bir biçimde ayrılan bir profesyonel üretim tekniğini tanımlaması bakımından daha doğru bir ifadedir. Örneğin, Eklemeli Üretim bir iş parçasını tek parçadan frezelemek yerine, bileşenleri katman katman oluşturur. İnce toz halinde bulunan malzemeleri kullanarak Bir dizi farklı metaller, plastikler ve kompozit malzemeler kullanılabilir.
Teknoloji, özellikle örnek amaçlı ve işlevsel prototip oluşturmak için kullanılan Hızlı Prototipleme ile bağlantılı olarak kullanılmıştır. Eklemeli Üretim artık Seri Üretimde giderek daha çok kullanılmaktadır. Endüstrinin çeşitli bölümlerindeki Orijinal Ekipman Üreticilerine (OEM’ler) yeni müşteri avantajları, uygun maliyetli potansiyel ve sürdürülebilirlik hedeflerini karşılama becerisine dayalı olarak kendileri için ayrıcalıklı bir profil oluşturma fırsatı sunar.
Avantajları
Eklemeli Üretimin güçlü yanları, geleneksel üretimin kendi sınırlarına dayandığı noktalarda ortaya çıkar. Yeni çözümler üretebilmek için tasarım ve üretime yönetime yeni bir yaklaşım gerektiğinde, teknoloji önem kazanır. Üretimin tasarımı değil de tasarımın üretimi yönlendirdiği, tasarıma dayalı üretim sürecini mümkün kılar. Dahası, Eklemeli Üretim son derece hafif ve kararlı olabilecek yüksek derecede karmaşık yapılar için olanak sağlar. Seri üretimde dahi yüksek derecede tasarım özgürlüğü, işlevsel özellik optimizasyonu ve entegrasyonu, küçük partilerin makul birim üretimi 3D Yazıcı Fiyatları ve yüksek derecede ürün özelleştirme imkânı sağlar.
Çalışma İlkesi
Sistem, yapı platformuna ince bir toz malzeme katmanı uygulayarak başlar. Sonrasında güçlü bir lazer ışını tozu tam olarak bilgisayarla üretilen bileşen tasarım verilerinin tanımladığı noktalarda ergitmeye sokar. Ardından platform aşağı indirilir ve başka bir toz katmanı uygulanır. Malzeme, önceden tanımlanan noktalarda alttaki katman ile bağ kurması amacıyla bir kez daha ergitmeye sokulur. Kullanılan malzemeye bağlı olarak bileşenler klişe litografisi, lazer sinterleme veya 3D baskı kullanılarak üretilebilir. Lazer sinterlemeye dayalı EOS Eklemeli Üretim Teknolojisi 20 yılı aşkın süredir mevcuttur.
Videomuzda 3D baskı teknolojisi hakkında daha fazla bilgi edinin:
Ürünlerimiz
Hızlı prototipleme ve seri üretim çalışmaları için geniş kapsamlı yenilikçi endüstriyel 3D baskı modelleme, sistemleri ve çözümleri portföyü